Відмінності між версіями «Кафедра загальної та клінічної психології»

Перейти до навігації Перейти до пошуку
нема опису редагування
Рядок 55: Рядок 55:


== Наукова робота ==
== Наукова робота ==
Кафедра загальної та соціальної психології і соціології є випусковою та забезпечує фундаментальну базову підготовку фахівців зі спеціальності «Психологія» і «Соціологія» освітньо-кваліфікаційних рівнів «Бакалавр», «Магістр» та «Доктор філософії» (спеціальність 053 – Психологія).
В різні роки на кафедрі працювали запрошені іноземні фахівці: Джон МакКейб Янкі, професор комунікації, завідувач кафедри комунікації, Бетл Коледж, Ньютон, Канзас, США; Роман Тарабань, професор когнітивної психології і нейропсихології, завідувач кафедри експериментальної (когнітивної психології), Технічний Техаський університет, Лабок, Техас, США; Денис Угрін, PhD,  дитячий психіатр, акредитований викладач та супервізор методу КПТ, керівник магістерської програми «Психічне здоров’я дітей та підлітків», Королівський  коледж, Лондон, Велика Британія; Естер Деблінджер, професор психіатрії, Університет медицини і стоматології у Нью-Джерсі (UMDN), коледж остеопатичної медицини, директор науково-дослідного Інституту CARES; Христина Гемптон, ліцензований практик у сфері психічного здоров‘я (LMHC), США.
При кафедрі функціонують дві науково-дослідні лабораторії: лабораторія інтегральних досліджень особистості та лабораторія соціологічних досліджень.
Викладачі кафедри активно співпрацюють з Волинським обласним центром підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. У 2017 році у межах госпдоговірної теми було проведене психологічне дослідження «Психічне здоров’я публічних службовців», за результатами якого було видрукувано колективну монографію «Психічне здоров’я працівників державних установ». У 2019 році між кафедрою та Волинським обласним центром підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій було підписано Меморандум про співпрацю, згідно якого відбувається професійне навчання в напрямку підвищення соціально-психологічних компетентностей публічних службовців регіону. За результатами співпраці підготовлено колективну монографію «Соціально-психологічна компетентність персоналу в сфері публічного управління» (2020 р.).
Кандидат психологічних наук, доцент кафедри Малімон Л.Я. є експертом Ради Європи з питань розвитку лідерства та управління людськими ресурсами та в якості запрошеного фахівця читає лекції та проводить тренінгові заняття в межах Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні».
Доктор психологічних науко. професор Лазорко О.В., кандидати психологічних наук, доценти – Малімон Л.Я., Мітлош А.В., Федотова Т.В. є членами спеціалізованої вченої ради К 32.051.05 у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Викладачі кафедри активно співпрацюють з Комунальною установою «Волинська обласна Мала академія наук», проводячи практичні та тренінгові занятті, керуючи науковими робота слухачів та беручи участь в роботі журі обласного конкурсу-захисту учнівських наукових робіт з психології. Беруть участь у діяльності громадських об’єднань: ОМЕП, Українській спілці психологів, Всеукраїнській асоціації організаційних психологів, Українській асоціації сімейних психологів, Українській асоціації політичних психологів.
На кафедрі здійснюється видавництво двох фахових журналів категорії В: з психології «Психологічні перспективи» та з соціології «Соціологічні студії». Науковий доробок викладачів кафедри представлений науковими публікаціями у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus, Web of Science Core Collection, Copernicus; монографіями, навчально-методичними посібниками, методичними рекомендаціями та публікаціями у закордонних виданнях.
З 2014 року щорічно на кафедрі проводиться Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Особистість і суспільство: методологія та практика сучасної психології». За матеріалами конференції публікується щорічний збірник, членами редколегії якого є викладачі кафедри: доктор психологічних наук, професор Лазорко О.В., кандидати психологічних наук, доценти – Федотова Т.В., Кихтюк О.В., Мудрик А.Б.
Науковці кафедри виконують фундаментальні дослідження в межах державних тем: Когнітивно-поведінкові і психолінгвістичні стратегії подолання психічної травматизації особистості (Державний реєстраційний номер:0115U002345 (2015-2017) керівник – доктор психологічних наук, професор Засєкіна Л.В.;
Психологія масових релігійних комунікацій (Державний реєстраційний номер: 0120U101744) (початок 2020 рік) керівник – кандидат психологічних наук, старший викладач Коструба Н.С.


== Наукова співпраця кафедри ==
== Наукова співпраця кафедри ==
trusted
302

редагування

Навігаційне меню