Відмінності між версіями «Гошовський Ярослав Олександрович»

Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рядок 33: Рядок 33:
=== Досвід роботи ===
=== Досвід роботи ===


* 1992-1995рр. навчання в стаціонарній аспірантурі Інституту психології АПН України імені Г.С.Костюка;
* 1992-1995 рр. навчання в стаціонарній аспірантурі Інституту психології АПН України імені Г.С.Костюка;
* 1995 р захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за темою «Становлення образу Я в підлітків школи-інтернату в умовах депривації батьківського впливу».
* 1995 р захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за темою «Становлення образу Я в підлітків школи-інтернату в умовах депривації батьківського впливу».
* 1995-1999 рр. доцент кафедри психології Дрогобицького державного університету імені Івана Франка;
* 1995-1999 рр. доцент кафедри психології Дрогобицького державного університету імені Івана Франка;
* 1999-2000рр. завідував лабораторією інтегративних соціально-психологічних досліджень на соціально-гуманітарному факультеті Дрогобицького педагогічного університету;
* 1999-2002 рр. завідував лабораторією інтегративних соціально-психологічних досліджень на соціально-гуманітарному факультеті Дрогобицького педагогічного університету;
* 2000-2002рр. - заступник декана з наукової роботи та міжнародної співпраці, засновник і науковий координатор студентської дослідницької формації імені Антона Княжинського.
* 2000-2002 рр. - заступник декана з наукової роботи та міжнародної співпраці, засновник і науковий координатор студентської дослідницької формації імені Антона Княжинського.
* 2002 - 2005 рр. – докторант Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України.
* 2002-2005 рр. – докторант Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України.
* У 2009 році захистив докторську дисертацію за темою «Психолого-педагогічні основи ресоціалізації депривованих підлітків» (спеціальність 19.00.07 – педагогічна та вікова психологія) на базі Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України.
* У 2009 році захистив докторську дисертацію за темою «Психолого-педагогічні основи ресоціалізації депривованих підлітків» (спеціальність 19.00.07 – педагогічна та вікова психологія) на базі Інституту психології ім. Г.С. Костюка НАПН України.
* 2009-2010 рр. доцент кафедри практичної психології Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка;
* 2009-2010 рр. доцент кафедри практичної психології Дрогобицького педагогічного університету імені Івана Франка;
* З 2010 р. і по сьогоднішній день завідувач кафедри педагогічної та вікової психології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки;
* З 2010 р. і по сьогоднішній день завідувач кафедри педагогічної та вікової психології Волинського національного університету імені Лесі Українки;
* З 2013 року по 2015 рік був засновником і координатором наукової школи «Ревіталізація психогенези депривованої особистості» (вивчення психологічної специфіки вікового становлення особистості у деприваційній парадигмі «онтогенез-дизонтогенез» (спотворений, сповільнений, затриманий та ін. розвиток), керівник фундаментального дослідження за рахунок видатків державного бюджету за темою «Психогенеза ревіталізації депривованої особистості».
* З 2013 року – засновник і координатор наукової школи «Ревіталізація психогенези депривованої особистості» (вивчення психологічної специфіки вікового становлення особистості у деприваційній парадигмі «онтогенез-дизонтогенез» (спотворений, сповільнений, затриманий та ін. розвиток)
* З 2014 року Науковий консультант експериментального дослідження комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 Луцької міської ради Волинської області».
* Керівник лабораторії «Психогенеза особистості».
* За час роботи на кафедрі педагогічної та вікової психології була організатором та співорганізатором 28 конференцій з міжнародною участю, організатором низки круглих столів та семінарів, отримала ряд сертифікатів, пройшов підвищення кваліфікації за категорією «Завідувачі кафедр ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації» при Національній академії педагогічних наук України, ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» (19 січня-19 червня 2015 р.)
* З 2014 року науковий консультант експериментального дослідження комунального закладу «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №20 Луцької міської ради Волинської області».
* Член спеціалізованої вченої ради К 32.051.05 у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки та спеціалізованої вченої ради К 26.133.04 у Київському університеті імені Бориса Грінченка, вченої ради у СНУ імені Лесі Українки.  
* За час роботи на кафедрі педагогічної та вікової психології був організатором та співорганізатором багатьох міжнародних науково-практичних конференцій і семінарів, організатором засідань серії «круглих столів», отримав низку сертифікатів, пройшов підвищення кваліфікації за категорією «Завідувачі кафедр ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації» при Національній академії педагогічних наук України, ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» (19 січня-19 червня 2015 р.) та інші форми стажування у вітчизняних і зарубіжних інституціях.
* Під керівництвом захищено 10 дисертацій, керує науковими роботами 5 аспірантів та 2 здобувачів наукового ступеню.
* Член вченої ради університету, вченої ради факультету психології, навчально-методичної комісії, спеціалізованої вченої ради із захисту докторських дисертацій.
* Бере активну участь у громадському житті, член Всеукраїнської громадської організації «Товариство психологів України», Асоціації політичних психологів України, Ради науково-культурологічного товариства «Бойківщина», редактор відділу «Етнопсихологія» часопису «Бойки», головний редактор збірника «Психогенеза особистості: норма і девіація», член редколегії дванадцяти наукових часописів, зокрема «Психологічні перспективи», «Психологія: реальність і перспективи».
* Під керівництвом захищено 11 дисертацій, керує науковими роботами 5 аспірантів.
* Сфера наукових досліджень та інтересів: психолого-педагогічні проблеми ревіталізації (психореабілітації, реадаптації, ресоціалізації, соціорекреації, інкультурації) депривованої особистості з різними видами обмежень, психологія депривації, превенція та корекція поведінкових порушень
* Бере активну участь у громадському житті, член Всеукраїнської громадської організації «Товариство психологів України», Асоціації політичних психологів України, Ради науково-культурологічного товариства «Бойківщина», редактор відділу «Етнопсихологія» часопису «Бойки», головний редактор збірника «Психогенеза особистості: норма і девіація», член редколегії трьох наукових часописів, зокрема «Психологічні перспективи».
 
* Сфера наукових досліджень та інтересів: психолого-педагогічні проблеми ревіталізації (психореабілітації, реадаптації, ресоціалізації, реедукації, реінтеграції, соціорекреації, інкультурації) депривованої особистості з різними видами обмежень, психологія депривації, превенція та корекція поведінкових порушень


=== Освітні компоненти, які викладає ===
=== Освітні компоненти, які викладає ===
trusted
743

редагування

Навігаційне меню