Відмінності між версіями «Науково-дослідна лабораторія спеціальної та інклюзивної освіти»

Перейти до навігації Перейти до пошуку
нема опису редагування
Рядок 8: Рядок 8:
* - розробка наукових, організаційно-педагогічних та методичних засад спеціальної та інклюзивної освіти,
* - розробка наукових, організаційно-педагогічних та методичних засад спеціальної та інклюзивної освіти,
* - формування теоретико-методологічних підходів до розробки науково-методичного забезпечення навчання дітей, які потребують корекції психофізичного розвитку.
* - формування теоретико-методологічних підходів до розробки науково-методичного забезпечення навчання дітей, які потребують корекції психофізичного розвитку.
=== Функції НДЛ спеціальної та інклюзивної освіти: ===
=== Функції: ===
Вивчення та узагальнення нормативно-правової бази з питань здійснення інноваційно-педагогічної діяльності та ознайомлення з нею працівників освіти Волинської області.
* Вивчення та узагальнення нормативно-правової бази з питань здійснення інноваційно-педагогічної діяльності та ознайомлення з нею працівників освіти Волинської області.
Вивчення, узагальнення та поширення вітчизняного й зарубіжного досвіду експериментальної педагогічної діяльності серед освітян області.
* Вивчення, узагальнення та поширення вітчизняного й зарубіжного досвіду експериментальної педагогічної діяльності серед освітян області.
Здійснення експертизи заявок щодо доцільності проведення експериментальної педагогічної діяльності в ЗДО та ЗЗСО Волині.
* Здійснення експертизи заявок щодо доцільності проведення експериментальної педагогічної діяльності в ЗДО та ЗЗСО Волині.
Забезпечення науково-методичного та організаційного супроводу експериментальних педагогічних досліджень у ЗДО та ЗЗСО Волині.
* Забезпечення науково-методичного та організаційного супроводу експериментальних педагогічних досліджень у ЗДО та ЗЗСО Волині.
Здійснення загального контролю за ходом експериментальних педагогічних досліджень обласного рівня.
* Здійснення загального контролю за ходом експериментальних педагогічних досліджень обласного рівня.
Здійснення експертизи ходу та результатів експериментальних педагогічних досліджень та надання рекомендацій щодо їх упровадження в навчально-виховний процес ЗДО та ЗЗСО Волині.
* Здійснення експертизи ходу та результатів експериментальних педагогічних досліджень та надання рекомендацій щодо їх упровадження в навчально-виховний процес ЗДО та ЗЗСО Волині.
Науково-методичне забезпечення спеціалізованих курсів для слухачів ЗДО та ЗЗСО області.
* Науково-методичне забезпечення спеціалізованих курсів для слухачів ЗДО та ЗЗСО області.
Координація роботи працівників районних науково-методичних центрів з питань інноваційної діяльності.
* Координація роботи працівників районних науково-методичних центрів з питань інноваційної діяльності.
Організація, координація та проведення науково-практичних конференцій, семінарів, презентацій експериментальних педагогічних програм, “круглих столів” тощо.
* Організація, координація та проведення науково-практичних конференцій, семінарів, презентацій експериментальних педагогічних програм, “круглих столів” тощо.
Підготовка та випуск науково-методичних та інформаційних видань.
* Підготовка та випуск науково-методичних та інформаційних видань.
Співпраця із НАПН України, науково-дослідними інститутами, науково-методичними установами, вищими навчальними закладами, обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, громадськими організаціями з питань обміну науковою та методичною інформацією щодо інноваційної діяльності.
* Співпраця із НАПН України, науково-дослідними інститутами, науково-методичними установами, вищими навчальними закладами, обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, громадськими організаціями з питань обміну науковою та методичною інформацією щодо інноваційної діяльності.
 
= '''Напрямки діяльності лабораторії:''' =
= '''Напрямки діяльності лабораторії:''' =
[[Файл:Групова.jpg|міні]]
[[Файл:Групова.jpg|міні]]
trusted
1523

редагування

Навігаційне меню