Навчально-педагогічна практик студентів ІІІ-го курсу спеціальності Середня освіта (Біологія та здоров`я людини) БЗЛ мс-34Оз

Матеріал з wiki.vnu.edu.ua
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Студенти 3 го курсу БЗЛ мс-34Оз пройшли навчально-педагогічної практику у закладах середньої освіти з метою оволодіння методичною системою, методами, формами й засобами навчання та учіння й реалізації їх у навчально-виховному процесі, а також формування у студентів професійних знань, вмінь і навичок та застосування сучасних інноваційних методів викладання.

Навчально-педагогічна практика.jpg
Навчально-педагогічна практика1.jpg
Навчально-педагогічна практика2.jpg
Навчально-педагогічна практика3.jpg
Навчально-педагогічна практика4.jpg
Навчально-педагогічна практика5.jpg
Навчально-педагогічна практика6.jpg

Основними завданнями навчально-педагогічної практики є:

  1. Практиканти повинні ретельно ознайомитись із веденням шкільної документації.
  2. Навчитися складати календарні плани уроків згідно вимог.
  3. Набути вміння складати конспекти уроків та презентації необхідні для їхнього проведення.
  4. Розвинути необхідні вміння і навички практикантів у плануванні навчально-виховної роботи при вивченні біології і екології.
  5. Ознайомити студентів із навчально-методичною та психолого-педагогічною діяльністю вчителів.
  6. Навчити практикантів самостійно аналізувати, узагальнювати і творчо втілювати отриманий досвід на практиці.
  7. Виробити необхідні уміння і навички у практиканта до організації навчально-виховної діяльності учнів та до спрямовування їхньої діяльності на екологізацію школярів та підвищення рівня відповідальності за використання природних ресурсів.
  8. Розвивати критичне мислення у практикантів для аналізу відвіданих уроків та виявлення позитивних та негативних аспектів у діяльності вчителя.
  9. Ознайомитись із науково-дослідною, експериментальною роботою вчителя у школі та етапами підготовки учнів до олімпіад, конкурсів, турнірів.
  10. Розвинути практичні навики використання сучасних методів у майбутніх вчителів для зацікавлення учнів, спочатку за допомогою спостереження у групах, а пізніше на педагогічній практиці у школі.
  11. Навчитись використовувати сучасне обладнання та програмне забезпечення природничих класів на уроках біології і екології.

Після закінчення навчально-педагогічної практики студенти закріпили знання про сучасні методи, у інтерактивні, новітні освітні технології, методичні прийоми навчання на уроках біології та основ здоров'я та сформували предметні компетентності в учнів; навчились конструювати різні типи уроків з біології, природознавства та основ здоров'я, застосовуючи інноваційні методики, навчились організувати освітній процес з урахуванням особливих потреб учнів.

Продемонстрували соціально відповідальну та свідому поведінку, навчились обґрунтовувати власну позицію; усвідомлювати цінність знань та прагнення до професійного самовдосконалення та саморозвитку, навчились самостійно обирати форми та засоби пошуку та засвоєння нових знань. Студенти на практиці оволоділи навичками організації співпраці учнів, навчились контролювати та об’єктивно оцінювати їхні навчальні досягнення, спробували ефективно працювати в педагогічному колективі освітнього закладу та критично оцінювати професійні навички колег-педагогів.