Науково-методичний онлайн-семінар для вчителів біології та природничих наук

Матеріал з wiki.vnu.edu.ua
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Онлайн-семінар для вчителів біології.jpg
Онлайн-семінар для вчителів біології 2.jpg
Онлайн-семінар для вчителів біології 1.jpg


15 травня 2020 року відділом природничих дисциплін Волинського ІППО спільно з біологічним факультетом Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки проведено науково-методичний онлайн-семінар «Вчитель біології та природничих наук в сучасному освітньому просторі». Навчання відбувалося на платформі відеоконференцій Zoom. У роботі семінару взяли участь 26 педагогів області.
Модель сучасного педагога передбачає готовність вчителя до використання нових технологій, здатність до самоосвіти, до постійного творчого пошуку. Використання компетентнісного підходу в освітньому процесі спонукає вчителів до змін у змісті й технологіях викладання біології та природничих наук, використання нових форм оцінювання навчальних досягнень учнів. Мета заходу – підвищення кваліфікації вчителів біології та природничих наук в сучасних освітніх умовах. У заході взяли участь:

  • Мацюк Л. М., методист відділу природничих дисциплін ВІППО, яка наголосила на актуальності обраної теми, важливості формування професійної компетентності учителя Нової української школи. Також акцентувала увагу присутніх на методичних та організаційних особливостях підготовки учнів до ЗНО з біології.
  • Іванців О. Я., кандидат педагогічних наук, доцент кафедри ботаніки та методики викладання природничих наук СНУ ім. Лесі Українки, яка розповіла учасникам семінару про нові професійні стандарти вчителя та перспективи їх впровадження.
  • Дмитроца О. Р., кандидат біологічних наук, доцент кафедри фізіології людини і тварин СНУ ім. Лесі Українки, яка окреслила можливості підвищення кваліфікації в навчальних інтенсивах із сучасних методів у викладанні.
  • Учасники подякували організаторам та викладачам біологічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за презентовану роботу.