Онлайн-лекція професора Миколи Приходька (Івано-Франківський НТУ нафти і газу) 9 листопада 2022 р.

Матеріал з wiki.vnu.edu.ua
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Online-lektsiia profesora Mykoly Prykhodka 2022 1.jpg

9 листопада на кафедрі фізичної географії в межах другого модуля «Основи прожект-менеджменту» освітньої компоненти «Методологія і організація наукової діяльності в галузі» для магістрів спеціальностей 103 Науки про Землю, 106 Географія, 014 Середня освіта. Географія і економіка й аспірантів спеціальності 103 Науки про Землю відбулась онлайн-лекція професора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Миколи Приходька на тему «Досвід реалізації міжнародних проєктів в ІФНТУНГ на прикладі проєкту НЕ-CROSS “Розвиток транскордонного співробітництва щодо популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на транскордонній території Румунії й України”».

Online-lektsiia profesora Mykoly Prykhodka 2022 2.jpg

Микола Миколайович – не лише відомий науковець, але й активний учасник грантових програм. Із початку 2000-х рр. брав участь у реалізації понад 10 проєктів, також був координатором проєкту.

Online-lektsiia profesora Mykoly Prykhodka 2022 3.jpg

Професор розповів, що нині в ІФНТУНГ реалізується 10 проєктів на загальну суму понад 1,5 млн євро на рік, що дає змогу суттєво оновити і розширити матеріально-технічне забезпечення наукового й освітнього процесу. Отже, наукова робота дотикається до грантової діяльності. Лектор проаналізував основні етапи підготовки заявки та реалізації проєкту; закцентував на складнощах і можливих проблемах об’єктивного та суб’єктивного характеру, які можуть виникнути, і як їх наперед врахувати, як-от: вибір програми (конкурсу) проєктів, побудова міцного партнерства, планування видатків, особливості проведення закупівель. Насамкінець запрошений гість відповів на запитання присутніх щодо різноманітних аспектів реалізації проєкту.

Online-lektsiia profesora Mykoly Prykhodka 2022 4.jpg


Online-lektsiia profesora Mykoly Prykhodka 2022 5.jpg

Спілкування було дуже цікавим і корисним. Студенти й аспіранти дізналися багато нового, почувши не просто теоретичні істини, а й узагальнення досвіду практичної діяльності.