Практичне заняття студентів-гідрологів з елементами професійно-оріентованої екскурсії у ВОЦГМ

Матеріал з wiki.vnu.edu.ua
Перейти до навігації Перейти до пошуку

02.10.2023 p. відбулося практичне заняття студентів групи Гідр-32 з освітнього компонента «Руслові процеси» з елементами професійно-оріентованої екскурсії у Волинському обласному центрі з гідрометеорології (далі - ВОЦГМ).

Наукові консультації для здобувачів освіти ВНУ ім. Лесі українки надали начальник відділу гідрології ВОЦГМ Жайворонок Любов Василівна, гідролог II категорії Дух Станіслав Юрійович, технік-гідролог І категорії Фенко Вікторія Олегівна (випускниця географічного факультету ВНУ імені Лесі Українки 2021 р.).

PrZzEPOEVOCGM 1.jpg

Під час зустрічі обговорили зміни в розподілі внутрішньорічного стоку річок Волинської області в умовах глобальних змін клімату.

PrZzEPOEVOCGM 2.jpg

Найбільш дискусійним було питання виділення на сучасних гідрографах гідрологічних фаз водного режиму та розрізнення снігового й дощового видів живлення річок у холодний сезон року. Порівняльний аналіз фондових матеріалів ВОЦГМ і графічних побудов студентів, компетентні коментарі досвідчених фахівців дозволили знайти пояснення сучасним гідрологічним явищам та процесам. Крім того, студенти ознайомилися з приладами для визначення основних характеристик водного режиму річок, дізналися про особливості роботи гідрологів в камеральних і польових умовах.