Відмінності між версіями «Кафедра економічної та соціальної географії»

Перейти до навігації Перейти до пошуку
нема опису редагування
Рядок 402: Рядок 402:


== ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ ==
== ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ ==
Формування конкурентноспроможних висококваліфікованих фахівців у галузі освіти, працівників з питань регіонального розвитку потребує обов’язкової практичної підготовки, що реалізується під час організації та проведення навчальних та виробничих практик.
Нормативними документами, які регулюють практичну підготовку здобувачів освіти є «Положення про організацію навчального процесу на першому бакалаврському) та другому(магістерському) рівнях у ВНУ імені Лесі Українки»,  «Положення про проведення практики студентів ВНУ імені Лесі Українки (2020 р.)», а також силабуси/програми практик, укладені договори із базами практик. 
Метою практичної складової освітніх програм є оволодіння студентами сучасними методами, формами організації та знаряддями праці майбутньої діяльності, формування у них, на базі одержаних у вищому навчальному закладі знань, умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних умовах.   
Кожен вид практики має свою мету й завдання, які формують професійні компетенції та враховують рекомендації стейкхолдерів. За їх тривалістю та кількістю, особливостями проходження спеціальності 106 Географія та 014 Середня освіта (Географія) виділяються в університеті, оскільки    польова частина практик може відбуватись в Українських Карпатах, Воротнівському заказнику, Ківерцівському НПП «Цуманська Пуща» та інших природних об'єктах України, а також на базі практик – таборі «Гарт» ВНУ імені Лесі Українки.
Студенти мають можливість займатись краєзнавчою діяльністю під час виробничої економіко-географічної практики (за спеціальністю), яка  відбувається в місцевих установах та організаціях, а також (за можливості) шляхом виїзду на важливі промислові та природоохоронні об'єкти краю (Рівненска АЕС, Оконське рибне господарство, Рівненський льонокомбінат, Черемський заповідник, Березнівський дендропарк, Базальтові кар'єри Рівненської області та ін.)
Психолого-педагогічна, навчальна, педагогічна практики  реалізуються в освітніх закладах м. Луцька ( ЗЗСО, коледжах, ВНУ імені Лесі Українки).
 
Важливим моментом є професійне оцінювання результатів проходження практик керівниками від бази практик, які часто виступають і стейкхолдерами,  та згідно звітів, позитивно і схвально оцінюють фахово-методичні компетентності здобувачів освіти.


==УГОДИ ПРО СПІВПРАЦЮ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ==
==УГОДИ ПРО СПІВПРАЦЮ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ==
trusted
2615

редагувань

Навігаційне меню