Відмінності між версіями «Спеціальної та інклюзивної освіти»

Перейти до навігації Перейти до пошуку
Рядок 119: Рядок 119:
== Напрями підготовки/спеціальності  фахівців, яких готує кафедра: ==
== Напрями підготовки/спеціальності  фахівців, яких готує кафедра: ==
Кафедра здійснює підготовку студентів денної форми навчання спеціальності 016 «Спеціальна освіта» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) освітніми ступенями.   
Кафедра здійснює підготовку студентів денної форми навчання спеціальності 016 «Спеціальна освіта» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) освітніми ступенями.   
Бакалавр спеціальної освіти отримає освітню кваліфікацію: бакалавр зі спеціальної освіти за спеціалізацією «Олігофренопедагогіка». Бакалавр спеціальної освіти зможе працювати у закладах дошкільної освіти, спеціальних закладах дошкільної освіти, закладах загальної середньої освіти з інклюзивним та інтегрованим навчанням, навчально-реабілітаційних та інклюзивно-ресурсних центрах на посадах: вчителя-дефектолога, вчителя-логопеда, вихователя дітей із порушеннями психофізичного розвитку.  
<br>Бакалавр спеціальної освіти отримає освітню кваліфікацію: бакалавр зі спеціальної освіти за спеціалізацією «Олігофренопедагогіка». Бакалавр спеціальної освіти зможе працювати у закладах дошкільної освіти, спеціальних закладах дошкільної освіти, закладах загальної середньої освіти з інклюзивним та інтегрованим навчанням, навчально-реабілітаційних та інклюзивно-ресурсних центрах на посадах: вчителя-дефектолога, вчителя-логопеда, вихователя дітей із порушеннями психофізичного розвитку.  
Магістр спеціальної освіти отримає освітню кваліфікацію: Магістр спеціальної освіти за спеціалізацією «Корекційна психопедагогіка (олігофренопедагогіка)» та професійну кваліфікацію: Вчитель-дефектолог (Олігофренопедагог. Вчитель-логопед). Магістр спеціальної освіти зможе працювати у закладах спеціальної, загальної середньої освіти, позашкільних навчальних закладах, закладах дошкільної освіти (з інклюзивним та інтегрованим навчанням), навчально-реабілітаційних та інклюзивно-ресурсних центрах, закладах системи МОН, МОЗ, Міністерства соціальної політики на посаді: вчителя-дефектолога (олігофренопедагога), вчителя-логопеда, вчитель-дефектолог (спеціальної загальноосвітньої школи для осіб з інтелектуальними порушеннями та шкіл з інклюзивним навчанням, а також на інших посадах для осіб, які надають освітні послуги особам з інвалідністю та дітям з особливими освітніми потребами: фахівці спеціальної освіти, вчителі закладів спеціальної освіти.
<br>Магістр спеціальної освіти отримає освітню кваліфікацію: Магістр спеціальної освіти за спеціалізацією «Корекційна психопедагогіка (олігофренопедагогіка)» та професійну кваліфікацію: Вчитель-дефектолог (Олігофренопедагог. Вчитель-логопед). Магістр спеціальної освіти зможе працювати у закладах спеціальної, загальної середньої освіти, позашкільних навчальних закладах, закладах дошкільної освіти (з інклюзивним та інтегрованим навчанням), навчально-реабілітаційних та інклюзивно-ресурсних центрах, закладах системи МОН, МОЗ, Міністерства соціальної політики на посаді: вчителя-дефектолога (олігофренопедагога), вчителя-логопеда, вчитель-дефектолог (спеціальної загальноосвітньої школи для осіб з інтелектуальними порушеннями та шкіл з інклюзивним навчанням, а також на інших посадах для осіб, які надають освітні послуги особам з інвалідністю та дітям з особливими освітніми потребами: фахівці спеціальної освіти, вчителі закладів спеціальної освіти.
Крім того, кафедра забезпечує викладання навчальних дисциплін на денній та заочній формах навчання освітніх ступенів «Бакалавр», «Магістр» за спеціальностями: 012 Дошкільна освіта, 013 Початкова освіта, 014 Середня освіта, 227 Фізична терапія, ерготерапія.
<br>Крім того, кафедра забезпечує викладання навчальних дисциплін на денній та заочній формах навчання освітніх ступенів «Бакалавр», «Магістр» за спеціальностями: 012 Дошкільна освіта, 013 Початкова освіта, 014 Середня освіта, 227 Фізична терапія, ерготерапія.


== Співпраця кафедри ==
== Співпраця кафедри ==
trusted
1523

редагування

Навігаційне меню