Відмінності між версіями «Кафедра економічної та соціальної географії»

Перейти до навігації Перейти до пошуку
нема опису редагування
Рядок 403: Рядок 403:


== ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ ==
== ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ ==
Практики є важливою логічною складовою освітньо-професійної програми «Середня освіта. Географія. Економіка», мають за мету закріплення професійних знань, умінь та навичок здобувачів освіти та спрямовані на забезпечення загальних та спеціальних компетентностей, прийняття самостійних рішень у конкретних умовах професійної діяльності.
Практики є важливою логічною складовою освітньо-професійної програми «Середня освіта. Географія. Економіка», мають за мету закріплення професійних знань, умінь та навичок здобувачів освіти та спрямовані на забезпечення загальних та спеціальних компетентностей, прийняття самостійних рішень у конкретних умовах професійної діяльності.


Психолого-педагогічна практика
'''Психолого-педагогічна практика'''


Метою практики є освоєння студентами методичних основ організації освітнього процесу шляхом спостереження роботи психолога, вчителя географії та класного керівника, формування професійних вмінь і навичок бакалаврів проводити психолого-педагогічні дослідження класного колективу й особистості школяра в умовах освітнього середовища закладу загальної середньої освіти.
''Метою'' практики є освоєння студентами методичних основ організації освітнього процесу шляхом спостереження роботи психолога, вчителя географії та класного керівника, формування професійних вмінь і навичок бакалаврів проводити психолого-педагогічні дослідження класного колективу й особистості школяра в умовах освітнього середовища закладу загальної середньої освіти.


База практики: заклади загальної середньої освіти м. Луцька, ВНУ імені Лесі Українки
''База практики:'' заклади загальної середньої освіти м. Луцька, ВНУ імені Лесі Українки
 
Навчальна практика в закладах загальної середньої освіти


'''Навчальна практика в закладах загальної середньої освіти'''
(без відриву від навчання)
(без відриву від навчання)


Мета практики – формування у студента позитивного відношення до професії вчителя, набуття і вдосконалення практично значущих умінь і навичок у здійсненні професійних функцій учителя географії, економіки закладу загальної середньої освіти, розвиток у майбутніх вчителів професійно-особистісних якостей.
''Мета'' практики – формування у студента позитивного відношення до професії вчителя, набуття і вдосконалення практично значущих умінь і навичок у здійсненні професійних функцій учителя географії, економіки закладу загальної середньої освіти, розвиток у майбутніх вчителів професійно-особистісних якостей.
 
База практики: заклади загальної середньої освіти м. Луцька, заклади позашкільної освіти


Педагогічна практика
''База практики:'' заклади загальної середньої освіти м. Луцька, заклади позашкільної освіти


Метою практики є підготовка студентів до виконання функцій учителя та класного керівника, до організації освітнього процесу з географії й економіки у закладах загальної середньої освіти; формування установки здобувачів освіти до безперервного пошуку, творчості та любові до дітей.
'''Педагогічна практика'''


База практики: заклади загальної середньої освіти м. Луцька, Волинської області.
''Метою'' практики є підготовка студентів до виконання функцій учителя та класного керівника, до організації освітнього процесу з географії й економіки у закладах загальної середньої освіти; формування установки здобувачів освіти до безперервного пошуку, творчості та любові до дітей.


Навчальна комплексна природнича практика(за спеціальністю)
''База практики:'' заклади загальної середньої освіти м. Луцька, Волинської області.


Основна мета цієї практики ‒ це закріплення та поглиблення теоретичних знань про основні метеоелементи, взаємозв’язки між ними, основні закономірності ходу метеоелементів; різні водні об'єкти та методи проведення польових гідрологічних спостережень на середніх і малих річках; про залягання гірських порід та методи польових геологічних досліджень; виконання прийоми топографічних зйомок і оформлення їх результатів у вигляді топографічних планів, профілів.
'''Навчальна комплексна природнича практика(за спеціальністю)'''


База практики: польовий період проходить в Українських Карпатах, Воротнівському заказнику, Ківерцівському НПП «Цуманська Пуща»
Основна ''мета'' цієї практики ‒ це закріплення та поглиблення теоретичних знань про основні метеоелементи, взаємозв’язки між ними, основні закономірності ходу метеоелементів; різні водні об'єкти та методи проведення польових гідрологічних спостережень на середніх і малих річках; про залягання гірських порід та методи польових геологічних досліджень; виконання прийоми топографічних зйомок і оформлення їх результатів у вигляді топографічних планів, профілів.


Навчальна професійно-орієнтована практика
''База практики:'' польовий період проходить в Українських Карпатах, Воротнівському заказнику, Ківерцівському НПП «Цуманська Пуща»


Основна мета цієї практики‒ це закріплення та поглиблення теоретичних знань про взаємозв’язок та взаємообумовленність між компонентами геосистем (ландшафтів) на регіональному та локальному рівнях організації епігеосфери, а також вивчення наслідків (проявів) зональних та азональних закономірностей в конкретних польових умовах.
'''Навчальна професійно-орієнтована практика'''


База практики: польовий період здійснюється у таборі «Гарт» ВНУ імені Лесі Українки
Основна ''мета'' цієї практики ‒ це закріплення та поглиблення теоретичних знань про взаємозв’язок та взаємообумовленність між компонентами геосистем (ландшафтів) на регіональному та локальному рівнях організації епігеосфери, а також вивчення наслідків (проявів) зональних та азональних закономірностей в конкретних польових умовах.


Виробнича економіко-географічна практика(за спеціальністю)
''База практики:'' польовий період здійснюється у таборі «Гарт» ВНУ імені Лесі Українки


Метою виробничої економіко-географічної практики є розвиток у студентів просторового мислення, формування умінь самостійно виявляти, аналізувати та описувати взаємозв’язки між окремими компонентами суспільно-територіальних систем і комплексів територій різного таксономічного рівня, набуття практичних навичок у розробці та підготовці аналітико-статистичних, картографічних і текстових матеріалів виробничого та управлінського характеру.
'''Виробнича економіко-географічна практика(за спеціальністю)
'''
''Метою'' виробничої економіко-географічної практики є розвиток у студентів просторового мислення, формування умінь самостійно виявляти, аналізувати та описувати взаємозв’язки між окремими компонентами суспільно-територіальних систем і комплексів територій різного таксономічного рівня, набуття практичних навичок у розробці та підготовці аналітико-статистичних, картографічних і текстових матеріалів виробничого та управлінського характеру.


База практики: згідно укладених договорів, природоохоронні об’єкти (Рівненска АЕС, Оконське рибне господарство, Рівненський льонокомбінат, Черемський заповідник, Березнівський дендропарк, Базальтові кар'єри Рівненської області)
''База практики:'' згідно укладених договорів, природоохоронні об’єкти (Рівненска АЕС, Оконське рибне господарство, Рівненський льонокомбінат, Черемський заповідник, Березнівський дендропарк, Базальтові кар'єри Рівненської області)


Важливим моментом є професійне оцінювання результатів проходження практик керівниками від бази практик, які згідно звітів, позитивно і схвально оцінюють фахово-методичні компетентності здобувачів освіти.
Важливим моментом є професійне оцінювання результатів проходження практик керівниками від бази практик, які згідно звітів, позитивно і схвально оцінюють фахово-методичні компетентності здобувачів освіти.
trusted
2615

редагувань

Навігаційне меню