Науково-популярний майстер-клас «Квітникарство з основами аранжування»

Матеріал з wiki.vnu.edu.ua
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оранжування1.jpg
Оранжування2.jpg
Оранжування4.jpg
Оранжування5.jpg
Оранжування6.jpg

15 травня 2017 року на біологічному факультеті відбувся науково-популярний майстер-клас «Квітникарство з основами аранжування».
Старший викладач кафедри ботаніки і методики викладання природничих наук Фіщук Оксана Сергіївна та доцент кафедри лісового та садово-паркового господарства Андреєва Валентина Вікторівна
допомогли студентам:

  • зрозуміти «мову» кожної рослини, стати співавторами природи;
  • ознайомили з прийомами оформлення інтер’єрів приміщень за допомогою виробів з природної сировини, кімнатних рослин;
  • оволодіти різними напрямками декоративно-прикладного мистецтва.


Важливим було опанування основ дизайнерської творчості в процесі якої в студентів виховувалось художньо-образне сприйняття дійсності, творчий підхід, оригінальність художнього мислення, формування почуття пропорцій, єдності красивого і корисного.
Студенти з великим задоволенням попрактикувалися у створенні композицій з квітів власними руками.
Підбір квітів і кольорова гамма дуже важливі при створенні букетів та композицій, тому студентам були представлені квіти, корзинки та губки і вони самі обирали кольори і стиль композицій.
Майстер клас квіткового дизайну дає усі необхідні знання щодо створення композицій із сухоцвітів та живих квітів і студенти мають можливість створення вишуканих аранжувань та втілити оригінальні рішення при створені букетів та композицій!
Знання флористичного дизайну дає можливість студентам і майбутнім фахівцям у галузі ботаніки стати справжніми професіоналами та спеціалістами і вміти показати свою креативність на власних витворах мистецтва та гарно працевлаштуватись у майбутньому!